Posiadasz już konto w naszym sklepie? Zaloguj się
Jesteś nowym klientem? Zarejestruj się
Posiadasz już konto w naszym sklepie? Zaloguj się
Jesteś nowym klientem? Zarejestruj się
Lepiej się nie da!!!
Zestaw preparatów wraz z instrukcją, który daje gwarancję doskonałego przygotowania kurnika na przyjęcie nowego stada.
To jest zestaw preparatów dla najbardziej wymagających hodowców, a dołączony do zestawu program mycia i dezynfekcji - najpełniejszy z możliwych. Jeśli chcesz naprawdę doskonale wyczyścić swoje kurniki - to propozycja właśnie dla Ciebie. Pamiętaj, że im lepiej przygotujesz hale produkcyjne - tym bezpieczniejsze będzie Twoje stado. Czystość to prawdziwy sprzymierzeniec produkcji drobiarskiej ! Gorąco polecam wszystkim, którzy to rozumieją i nie oszczędzają na czystości.
Zestaw preparatów do przeprowadzenia pełnego mycia i dezynfekcji hali produkcyjnej o powierzchni 1000 m2. Do zestawu dołączamy dokładną instrukcję postępowania. Pamiętaj, ze dużo drożej jest leczyć stado i ryzykować straty produkcyjne niż dokładnie wyczyścić kurnik! Dodatkowa korzyść - w zestawie jest zawsze taniej !
Opisujemy krok po kroku, co i jak należy wykonać. Proponujemy także starannie dobrany zestaw środków myjących i dezynfekcyjnych, aby zapewnić maksymalną skuteczność przeprowadzanych przez Ciebie zabiegów.
W SKŁAD ZESTAWU WCHODZĄ:
INSTRUKCJA DEZYNFEKCJI FERMY o powierzchni 1000m2 - Zestaw 3
1. Usuwanie obornika – dokładne usunięcie obornika; zamiecenie i mechaniczne usunięcie pozostałych zanieczyszczeń.
2. Moczenie i dokładne mycie wodą ścian i podłóg kurnika.
3. Pianowanie sufitów, ścian i posadzki, sprzętu – na drugi dzień po myciu wodą.
4. Płukanie – po 30 minutach od użycia środka, kurnik dokładnie zmyć wodą pod ciśnieniem, pozbywając się wszelkich pozostałości po zastosowanej dezynfekcji. Wodę pozostałą w nierównościach posadzki należy usunąć przy pomocy szczotki.
5. Wysuszenie hali.
6. Wypalanie posadzki (opcjonalnie).
7. Oprysk na posadzkę:
8. Dezynfekcja wstępna ścian i sufitu – zraszanie ,,grubą kroplą” przy użyciu 0,5% roztworu KICKSTART w ilości 0,5 l roztworu / 1 m2. Biorąc pod uwagę dezynfekowaną powierzchnię ścian i sufitu do dezynfekcji na hali należy użyć 4 litry preparatu KICKSTART w 800 l roztworu / halę.
9. Dezynfekcja pomieszczeń socjalnych – zraszanie ,,grubą kroplą” przy użyciu 0,5% roztworu KICKSTART w ilości 0,5 l roztworu / 1 m2.
10. Białkowanie wapnem (preparat dokupić osobno)
11. Słanie kurnika.
12. Oprysk ściółki preparatem ECOCID
13. Dezynfekcja końcowa przy temperaturze powietrza na hali 25°C i wilgotności 45-55%.
14. Dezynfekcja linii wodnej
UWAGA! Po napuszczeniu preparatu, należy bezzwłocznie wypłukać dozownik wodą!
Po wstawieniu na fermę przewód pokarmowy Twoich piskląt jest jeszcze słabo rozwinięty. Podaj im Enteroferm® 35G - dzięki temu uchronisz ich jelita przed bakteriami, np. E.Coli.
Aktualnie koszyk jest pusty
Dodaj produkty do koszyka
Wszelkie prawa zastrzeżone © MojeIndyki.pl 2009-2025. Kopiowanie w całości lub fragmentów informacji zawartych w serwisie www.mojeindyki.pl bez wyraźnej, pisemnej zgody właściciela jest zabronione. Dotyczy to zarówno treści tekstowej, jak i graficznej. Korzystanie ze sklepu oznacza akceptację regulaminu.
Serwis korzysta z plików cookies. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności i wykorzystywania plików cookies.