Opinia sklepu o produkcie
Zestaw preparatów potrzebnych do wykonania dezynfekcji 1 hali o powierzchni około 1000 m2. Przeznaczony do stosowania na fermach, na których nie występują duże problemy zdrowotne. To rozsądne połączenie skuteczności i poniesionych wydatków. Do zestawu dołączamy instrukcję stosowania. Nasz program jest szybki i skuteczny!
Opisujemy krok po kroku, co i jak należy wykonać. W przypadku ferm, na których nie ma poważnych problemów zdrowotnych - taka dezynfekcja w zupełności wystarczy!
W SKŁAD ZESTAWU WCHODZĄ:
-
ECOCID S – opakowanie 1 kg – 1 szt.
-
CID Clean – opakowanie 5 l – 1 szt.
-
AGRI GERM 2000 – opakowanie 5 l – 1 szt.
Informacje producenta
Stosowanie:
INSTRUKCJA DEZYNFEKCJI FERMY o powierzchni 1000m2 - zestaw 4
1. Usuwanie obornika – dokładne usunięcie obornika; zamiecenie i mechaniczne usunięcie pozostałych zanieczyszczeń.
2. Moczenie i dokładne mycie wodą ścian i podłóg kurnika (najlepsze efekty daje mycie na gorąco)
3. Wysuszenie hali.
4. Oprysk na posadzkę (opcjonalnie).
5. Dezynfekcja wstępna ścian i sufitu – zraszanie ,,grubą kroplą” przy użyciu 1% roztworu Ecocid S. Biorąc pod uwagę dezynfekowaną powierzchnię ścian i sufitu do dezynfekcji na hali należy użyć około 800 g preparatu.
6. Białkowanie wapnem (preparat dokupić osobno)
7. Słanie kurnika.
8. Dezynfekcja końcowa
-
zamgławianie preparatem AGRI GERM 2000 (5 l dla kubatury 5000 m3)
-
najlepsze efekty daje zamgławianie na gorąco
9. Dezynfekcja linii wodnej
-
zalewanie całej instalacji wodnej 2% roztworem Cid Clean (sporządzanie roztworu - 2 l / 100 l wody).
-
roztwór pozostawić w instalacji na 6 h
-
spuścić i dokładne wypłukać instalację.
10. Przed samym wstawieniem - oprysk ściółki preparatem Ecocid S
-
używać 1% roztworu (100 g / 10 l wody)
Zdjęcia